Doporučujeme:
příbory z nerezavějící oceli.

Vestavné trouby do vaší kuchyně.

Hlavní jídla

Počet receptů v sekci Hlavní jídla: 66


1 | 2 |3 |4 |5 |6 |7 |
Seznam receptů(klikni):
Bílé fazole s klobásou(fazole po bretaňském způsobu)
Bramborák s cuketou
Bramborák-Sejkorky
Bramborové placky
Buchtičky s vanilkovou polevou
Čína na arabské placce s rýžovými nudlemi
Čína od babičky
Čína s rýžovými nudličkami a rýží
Čočka s vejcem a klobásou
Falešná svíčková
Gnocci se špenátem
Grilovaná zelenina
Houbovec
Hrníčkové knedlíky
Karbanátky na pivu
Knedlíky s ovocem od maminky
Kotlety s tvarůžky
Krupicová kaše
Krutony(spíše jako večeře)
Kuře na hořčici
Kuře na pomerančích
Kuřecí kousky v pivním těstíčku
Kuřecí pusinky
Kuřecí rychlovka
Kuřecí řízek v pivním těstíčku
Kuřecí řížek s bramborovou kaší
Květákové řízečky
Langoše (od paní Bohdalové )
Lasagne
Lasagne se zelím
Lečo s klobásou
Losos s citrónem
Majolkové bochánky
Noky s bryndzou
Obalovaný hermelín
Obalovaný květák
Papriky plněné rýží
Párek v listovém těstě
Pečené kuře
Pečené kuře se špenátovými bramborami
Pečínka s pivní omákou
Pizza se zeleninou
Placičky z bamborové kaše
Placky z bramborové kaše
Plněná palačinka se sýrem
Plněné papriky
Plněný lilek
Pohankové karbanátky s opečenými bramborami
Polentový koláč
Rajská omáčka
Rizoto
Škubánky s mákem
Špagety s červenou paprikou
Špagety s klobásou a bazalkou
Špenátové lasagne
Těstoviny s paprikou (zapečené)
Těstoviny se sýrem
Vepřové plátky( po spišsku)
Vepřové uzené koleno
Vepřový bůček s medem a černým pivem
Vuřty na pivu
Zapečené brambory
Zapečené palačinky
Zapečené plněné rohlíky se zeleninou
Zapečené těstoviny s brokolicí
Zeleninový závin

Lečo s klobásou

Ingredience:

4 bílé papriky, 4 rajčata, pasírovaná rajčata v krabičce(z Penny), 2 velké cibule, troška oleje, zelená paprika, červená paprika, kvalitní klobása předem osmažená, pepř, sůl, tymián.

Postup:

Do hlubší pánve nalijeme olej a na něj nasypeme pokrájenou cibuli, kterou osmahneme. Přisypeme všechny papriky, rajčata a mícháme až začne zelenina vonět a bude orestovaná. Poté přilijeme půl krabičky pasírovaných rajčat. Přidáme sůl, pepř a tymián. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Na závěr, když je tekutina skoro všechna vypařená, přidáme klobásu.Podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť!


Přidáno:2012-08-16 zobrazeno 9139x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:2.93 Hlasovalo 362 čtenářů

Polentový koláč

Ingredience:

255g instantní polenty, 75g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, sůl, pepř, 250ml podmáslí, 4 vejce, 60g másla, 200g kukuřice z plechovky, 4 jarní cibulky, 300g strouhaného sýra, 3 pálivé papričky, záleží na Vaší chuti.

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme mouku, polentu, kypřící prášek, sůl, pepř a podmáslí.Všleháme vejce a rozpuštěné máslo. Nakonec do těsta vmícháme kukuřici, nakrájené cibulky, papriky.Těsto nalijeme do vymazané dortové formy. Pečeme 30-35 minut. Výborné s měkkým chlebem na večeři. Dobrou chuť!


Přidáno:2012-08-02 zobrazeno 8901x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:2.96 Hlasovalo 359 čtenářů

Placky z bramborové kaše

Ingredience:

Uvařená bramborová kaše (zbytek od oběda:-) ), vajíčko, hl.mouka, strouhanka, sůl, pepř, může být i kousek šunky nebo salámu, podušená zelenina.

Postup:

Do vychladlé zbylé bramborové kaše přidáme suroviny a doobalíme strouhankou.Smažíme na rozpáleném oleji do zlato-hněda.Podáváme s čerstvým chlebem a okurkou nebo salátem jako večeři.Dobrou chuť!


Přidáno:2012-07-22 zobrazeno 9421x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:2.99 Hlasovalo 396 čtenářů

Vepřový bůček s medem a černým pivem

Ingredience:

1kg libového bůčku - může být i s kostí, sůl, mletý čerstvý pepř, 2 veliké cibule na plátky, 150ml černého piva, 3 lžíce medu. Na potření:1 lžíce sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička pálivé papriky, 8 stroužků česneku - drceného

Postup:

ponechte na bůčku, nařežte ji na kostičky, osolte a opepřete a spolu s ingrediencemi "Na potření" zatřete do kůže i masa. Zabalte do sáčku nebo celofánu, nechte přes noc marinovat v chladu. Druhý den zahřejte troubu na 160st., vložte samotné maso, kůží nahoru. Zvolna pečte asi 1 hodinu. Přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl. Každých 20minut přelévejte. Pokud se tuk hodně vypéká podlijte mírně vlažnou vodou. Mezi pečením si na sporáku povařte pivo s medem až se spojí v sirup. K masu přisypte cibuli a bůček potřete připraveným sirupem. Zvyšte teplotu na 190st. a pečte dalších 30minut. Občas přelévejte. Vyndejte hotové maso a nechte 10 minut odpočinout. Pekáč s cibulí zahřejte na sporáku, přilijte 100ml vody a míchejte, aby s rozpustily přípečky. Ochutnejte, popřípadě osolte. Podávejte klasicky s chlebem, knedlíkem, kaší, bramborovými knedlíky, dušeným zelím. K masu můžete dát péct i rozpůlené palice česneku. Dobrou chuť!


Přidáno:2012-04-06 zobrazeno 10767x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.05 Hlasovalo 388 čtenářů

Gnocci se špenátem

Ingredience:

Hotové gnocci z Itálie - koupíte v Penny marketu, mražený špenát - nejlépe celé lístky, cibule, 2 lžíce másla, 1/8l mléka, strouhanka 2 lžíce, 2 vajíčka, 2 stroužky česneku, sůl,pepř.

Postup:

Do většího hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme pokrájenou cibuli, zpěníme.Přisypeme mražený špenát, přilijeme po chvilce mléko a pomalu dusíme asi 5-10 minut. Přidáme dvě lžíce strouhanky a 2 vajíčka, zamícháme a necháme krátce probublat. Utřeme stroužky česneku se solí a vmícháme do špenátu. Podle chuti dosolíme. Uvaříme gnocchi podle návodu, zcedíme do větší mísy a přimícháme špenát. Na talíři zasypeme strouhaným sýrem. Dobrou chuť!


Přidáno:2012-02-26 zobrazeno 11007x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.04 Hlasovalo 408 čtenářů

Losos s citrónem

Ingredience:

Podle počtu osob - porce lososa.Asi 150g na osobu.Citron, nejlépe bio, máslo,čerstvě namletý pepř,sůl. Příloha: Brokolice,brambory.

Postup:

Očištěné kousky lososa pokapeme citrónovou šťávou, necháme pár minut odležet.Rozpálíme si pánev(teflonovou), přidáme máslo a postupně plátky lososa.Jestliže máme rybu s kůží, dáme péct nejdříve na kůži, po 4 minutách otočíme na druhou stranu a dosmažíme,posolíme a popepříme.Jako přílohu volíme brambory, zeleninu a nebo americké brambory, salát. Dobrou chuť!


Přidáno:2011-09-13 zobrazeno 12530x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.03 Hlasovalo 463 čtenářů

Buchtičky s vanilkovou polevou

Ingredience:

500g hladké mouky,30g droždí,1 vejce,200ml mléka,50g moučkového cukru,špetka soli, 50g másla do těsta,50g másla na potření buchtiček a vymazání pekáčku.Vanilkový pudink uvaříme podle návodu,necháme zchladnout.

Postup:

Do větší mísy nasypeme mouku, uděláme důlek ,rozdrobíme droždí(všechny použité suroviny by měly mít pokojovou teplotu)přilijeme vlažné mléko a necháme 15 minut kynout. Pak přidáme zbylé suroviny, vejce,sůl,cukr,rozehřáté máslo,vypracujeme těsto a dáme do tepla kynout asi 30 minut.Do vymazaného pekáčku tvoříme malé kuličky,pomastíme a necháme ještě chvíli v teple kynout. Troubu předehřejme na 180st. a pečeme asi 20 minut do zezlátnutí.Mezi tím uvaříme pudink a polijeme buchtičky.Dobrou chuť!


Přidáno:2011-03-08 zobrazeno 15615x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.06 Hlasovalo 589 čtenářů

Houbovec

Ingredience:

2hrsti hub-sušené namočit,čerstvé očistit,7 rohlíků na plátky,2lžíce hr.krupice,1/4l mléka,8 stroužků česneku,3vejce,2cibule,pepř,majoránka,sůl,2lžíce sádla.

Postup:

Čerstvé houby podusíme, sušené chvíli namočíme do vody,rohlíky pokrájíme a namočíme v mléce+krupici,česnek,vejce,cibuli,koření promícháme ve větší míse.Předehřejeme troubu na 170st.rozpálíme tuk,nalijeme těsto a pečeme 20minut.Výborné s chlebem jako příloha třeba k masu,do těsta můžeme pokrájet i kousek uzeného masa.Dobrou chuť!


Přidáno:2011-01-31 zobrazeno 15959x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:2.98 Hlasovalo 621 čtenářů

Kuře na hořčici

Ingredience:

Chlazená kuřecí prsa,1 velká cibule,3 lžíce slunečnicového oleje,6lžic plnotučné hořčice,150ml 30% smetany,sůl,pepř.

Postup:

Prsíčka pokrájíme na menší kousky,osolíme,opepříme.Na pánvi rozpálíme olej,osmahneme cibuli, přihodíme kousky kuřete a smažíme do červena,aby maso změklo.Přidáme pár lžic hořčice,promícháme a necháme pod pokličkou probublávat.Nakonec zalijeme smetanou a krátce povaříme.Podáváme s rýží a nebo bramborem.Dobrou chuť!


Přidáno:2011-01-24 zobrazeno 15618x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:2.99 Hlasovalo 622 čtenářů

Zeleninový závin

Ingredience:

Zmrazená zeleninová směs,kukuřice,mrkev,hrášek,máslo,15dkg šunky, nebo slaniny,15dkg nakrájeného sýra cihla,slunečnicová semínka,1 listové těsto(chlazené)1 vajíčko na potření těsta.Sůl,pepř.

Postup:

Rozválíme si listové těsto-vyjdou dva válečky.Rozložíme salám nebo šunku,sýr,osmahnutou zeleninou směs na trošce másla,osolíme, opepříme,zabalíme pevně do listového těsta.Potřeme rozšlehaným vajíčkem,posypeme opraženými slunečnicovými semínky.Dáme péct na 180st.asi 30 minut, poznáme podle zlatavé barvy. Výborné ke chlebu a nebo bramborám.Dobrou chuť!


Přidáno:2010-10-28 zobrazeno 16661x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.08 Hlasovalo 618 čtenářů

1| 2 |3 |4 |5 |6 |7 |

>