Doporučujeme:
Cukrářské potřeby a vše na
pečení od značky Cake boss.

příbory z nerezavějící oceli.

Nejnovější recepty

1 | 2 |3 |4 |5 |6 |7 |8 |9 |10 |11 |12 |13 |14 |15 |

Kukuřičné kuře s kernottem

Ingredience:

kukuřičné kuře (asi 1,5kg), sádlo pekáček, sůl, kmín, česnek - 2 paličky, 2 cibule, snítka tymiánu na kuře kernotto 1 sáček (pro 3 osoby stačí 1,5 hrníčku-navaří se), Hrst hub - žampiony, popřípadě lesní houby je to pak chutnější :) 3 cibule, sůl, pepř. Příloha libovolná - nejlépe domácí kysané zelí.

Postup:

Kuře omyjeme, osušíme, rozporcujeme na 4 díly, prosolíme a rozložíme na plátky sádla do hlubšího pekáčku. Malinko podlijeme vodou. Takto velké kuře se bude péci asi hodinu na vyšší teplotu a pak půl až ¾ hodiny na nižší teplotu. Kukuřičné kuře nezhnědne jako klasické, ale je stále do žluta. Je chuťově odlišné , ale zdravější a lehčí. Dáme péct odkryté na 180st. Po půl hodině zkontrolujeme a velkou lžící políváme vrch masa, aby se dobře propeklo a kůžička křupala. Můžeme to několikrát zopakovat. Připravíme si 3 větší cibule a česnek, cibuli pokrájíme a připravíme si ji na pozdější dobu pod kuřátko, česneku ukrojíme vršek stroužků a taky odložíme. Přisypáváme ke kuřeti až když snížíme teplotu na 150st. I s česnekem. Dopékáme asi ¾ hodiny. Zbytek, asi 1 cibuli nakrájenou na drobno zpěníme na troše sádla do sklovita, přidáme hrst žampionů a restujeme. Vypneme a necháme ve vyšší pánvičce. Dáme si vařit vodu - na jeden hrníček kernotta 1,5 hrnku vody plus sůl. Uvaříme do měkka, asi 15 minut, necháme dojít pod pokličkou. Když máme dovařeno kernotto nasypeme na pánvičku k houbám a cibulce a ještě trochu prohřejeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme se zelím, nakládanou cibulkou, co kdo má rád. Dobrou chuť!


Přidáno:2016-03-10 zobrazeno 14903x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:2.99 Hlasovalo 2238 čtenářů

Nejlepší domácí pizza

Ingredience:

Na těsto: 500g hladké mouky 00,olivový olej 3 lžíce, čerstvé droždí 20g, vlažná voda 250ml, 1 lžička soli Na povrch těsta: Konzerva loupaných rajčat, olivový olej, česnek, oregano, mozarella, ančovičky, (nemusí být) bazalka na ozdobu.

Postup:

Na si dáme pečící papír, lépe se pak pizza sundává. Těsto je třeba připravit den předem, je křehoučké a hlavně nadýchané a nejsou cítit kvasnice. Do mouky přidáme olej, sůl. Do vlažné vody rozdrobíme kvasnice a nalijeme k mouce. Nejlépe se propracuje v robotu, těsto se za chvíli hnětení přestane lepit a dostanete z něj všechen vzduch. Dáme do misky s víkem a necháme do druhého dne v lednici! Druhý den si připravíme omáčku na povrch. Na oleji osmahneme jen lehce stroužky česneku, vlijeme konzervu s rajčaty , zredukujeme tekutinu na minimum. Osolíme, nasypeme oregano( lepší je čerstvé ze zahrádky) opepříme. Necháme omáčku vychladnout. Troubu rozehřejeme na 230st.Na pomoučněné ploše rozválíme první část těsta, přeneseme na plech, potřeme omáčkou a ozdobíme podle své chuti. Půlky rajčátek, mozzarellou, nepotíráme okraje, aby zůstaly křupavé. Pečeme v rozpálené troubě (minimálně 200 stupňů) asi 10 minut. Dozdobíme bazalkou a pokapeme olivovým olejem.


Přidáno:2016-03-04 zobrazeno 13568x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.01 Hlasovalo 2135 čtenářů

Banánové muffíny

Ingredience:

2 zralé banány, 2 vejce, 85 g rozpuštěného másla, 100 ml mléka, 50 g kokosu, 120 g krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 250 g hladké mouky, 1 lžička prášku o pečiva, 1 lžička jedlé sody, sušené banány.

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vymastíme si formu na muffíny nebo dáme papírové košíčky. Ve větší míse si rozmačkáme banány, přilijeme máslo, vajíčka a šleháme. Postupně přidáme cukr, mouku s práškem do pečiva a sodu. Naplníme formičky asi do ¾ a navrch zapícháme sušené banánové plátky. Pečeme asi 25 minut na 180 stupňů. Muffíny by měly být zlatavě hnědé. Po zchladnutí posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!


Přidáno:2013-03-24 zobrazeno 25787x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.04 Hlasovalo 3020 čtenářů

Mandlové hvězdičky

Ingredience:

200g polohrubé mouky, 80g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 70g másla, 1 žloutek, 1 lžíce mléka, 1/4 lžičky jedlé sody, 50g mletých loupaných mandlí, 50g strouhané hořké čokolády, na polevu čokoládová poleva, mandle nebo kokos

Postup:

Prosetou mouku, cukr, mandle, čokoládu a vanilkový cukr promícháme, přidáme kousky másla, žloutek, v mléce rozmíchanou sodu a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučněném vále na plát, vykrajujeme hvězdičky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě na 170st. pozvolna pečeme. Necháme vychladnout a pak rozpustíme čokoládu na vaření v páře a potíráme štětcem, sypeme buď kokosem, nebo mletými mandlemi.


Přidáno:2012-12-10 zobrazeno 26435x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.02 Hlasovalo 3032 čtenářů

Lečo s klobásou

Ingredience:

4 bílé papriky, 4 rajčata, pasírovaná rajčata v krabičce(z Penny), 2 velké cibule, troška oleje, zelená paprika, červená paprika, kvalitní klobása předem osmažená, pepř, sůl, tymián.

Postup:

Do hlubší pánve nalijeme olej a na něj nasypeme pokrájenou cibuli, kterou osmahneme. Přisypeme všechny papriky, rajčata a mícháme až začne zelenina vonět a bude orestovaná. Poté přilijeme půl krabičky pasírovaných rajčat. Přidáme sůl, pepř a tymián. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou. Na závěr, když je tekutina skoro všechna vypařená, přidáme klobásu.Podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť!


Přidáno:2012-08-16 zobrazeno 29560x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:2.98 Hlasovalo 3157 čtenářů

Polentový koláč

Ingredience:

255g instantní polenty, 75g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, sůl, pepř, 250ml podmáslí, 4 vejce, 60g másla, 200g kukuřice z plechovky, 4 jarní cibulky, 300g strouhaného sýra, 3 pálivé papričky, záleží na Vaší chuti.

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme mouku, polentu, kypřící prášek, sůl, pepř a podmáslí.Všleháme vejce a rozpuštěné máslo. Nakonec do těsta vmícháme kukuřici, nakrájené cibulky, papriky.Těsto nalijeme do vymazané dortové formy. Pečeme 30-35 minut. Výborné s měkkým chlebem na večeři. Dobrou chuť!


Přidáno:2012-08-02 zobrazeno 29421x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:2.99 Hlasovalo 3166 čtenářů

Zeleninový salát s cizrnou

Ingredience:

Cizrna, rajčata, listy bazalky, okurka, žlutá paprika, rajčata, citron, olivový olej, sůl, pepř

Postup:

Den předem si namočíme cizrnu. Uvaříme jako čočku asi 30 minut- doměkka. Slijeme vodu, necháme chvíli okapat. Cizrnu necháme zchladnout. Přidáme pokrájenou okurku, papriku a rajčata. Promícháme, pokapeme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Osolíme a opepříme podle chuti. Pokrájíme pár lístků bazalky. Dobrou chuť!


Přidáno:2012-07-27 zobrazeno 19681x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.02 Hlasovalo 3245 čtenářů

Placky z bramborové kaše

Ingredience:

Uvařená bramborová kaše (zbytek od oběda:-) ), vajíčko, hl.mouka, strouhanka, sůl, pepř, může být i kousek šunky nebo salámu, podušená zelenina.

Postup:

Do vychladlé zbylé bramborové kaše přidáme suroviny a doobalíme strouhankou.Smažíme na rozpáleném oleji do zlato-hněda.Podáváme s čerstvým chlebem a okurkou nebo salátem jako večeři.Dobrou chuť!


Přidáno:2012-07-22 zobrazeno 29996x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.04 Hlasovalo 3272 čtenářů

Vepřový bůček s medem a černým pivem

Ingredience:

1kg libového bůčku - může být i s kostí, sůl, mletý čerstvý pepř, 2 veliké cibule na plátky, 150ml černého piva, 3 lžíce medu. Na potření:1 lžíce sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička pálivé papriky, 8 stroužků česneku - drceného

Postup:

ponechte na bůčku, nařežte ji na kostičky, osolte a opepřete a spolu s ingrediencemi "Na potření" zatřete do kůže i masa. Zabalte do sáčku nebo celofánu, nechte přes noc marinovat v chladu. Druhý den zahřejte troubu na 160st., vložte samotné maso, kůží nahoru. Zvolna pečte asi 1 hodinu. Přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl. Každých 20minut přelévejte. Pokud se tuk hodně vypéká podlijte mírně vlažnou vodou. Mezi pečením si na sporáku povařte pivo s medem až se spojí v sirup. K masu přisypte cibuli a bůček potřete připraveným sirupem. Zvyšte teplotu na 190st. a pečte dalších 30minut. Občas přelévejte. Vyndejte hotové maso a nechte 10 minut odpočinout. Pekáč s cibulí zahřejte na sporáku, přilijte 100ml vody a míchejte, aby s rozpustily přípečky. Ochutnejte, popřípadě osolte. Podávejte klasicky s chlebem, knedlíkem, kaší, bramborovými knedlíky, dušeným zelím. K masu můžete dát péct i rozpůlené palice česneku. Dobrou chuť!


Přidáno:2012-04-06 zobrazeno 33691x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.03 Hlasovalo 3123 čtenářů

Tiramisu

Ingredience:

1 polotučný tvaroh, 1 vanička Mascarpone- z Penny, 1 žloutek, 6 polévkových lžic cukru moučka, 1 větší balíček cukrářských piškotů - Lidl, instantní káva, rum a obyčejné kakao na posypání.

Postup:

Připravíme si větší zapékací mísu a nebo mističky, uvaříme instantní kávu asi ze 3 vrchovatých lžic. Ve vychladlém kafi se budou namáčet piškoty, tak si ho uvaříme do misky, aby se tam celé piškoty vešly. Přidáme trochu rumu. Ve větší míse si ušleháme mascarpone, tvaroh, žloutek a cukr. Do vychladlé směsi kávy a rumu namáčíme lehce piškoty a skládáme do mísy vedle sebe.Přidáme asi dvoucentimetrovou vrstvu tvarohu, pak znovu namáčíme piškoty a klademe je jako další patro navrch tvarohu. Končíme tvarohem a nakonec posypeme přes sítko kakaem po celé ploše zákusku. Necháme asi 2 hodiny v lednici odležet.Dobrou chuť!


Přidáno:2012-03-25 zobrazeno 29392x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:3.03 Hlasovalo 3085 čtenářů
1| 2 |3 |4 |5 |6 |7 |8 |9 |10 |11 |12 |13 |14 |15 |