Doporučujeme:
Cukrářské potřeby a vše na
pečení od značky Cake boss.

příbory z nerezavějící oceli.

Vaření s Lenkou

1)Kukuřičné kuře s kernottem

Ingredience:

kukuřičné kuře (asi 1,5kg), sádlo pekáček, sůl, kmín, česnek - 2 paličky, 2 cibule, snítka tymiánu na kuře kernotto 1 sáček (pro 3 osoby stačí 1,5 hrníčku-navaří se), Hrst hub - žampiony, popřípadě lesní houby je to pak chutnější :) 3 cibule, sůl, pepř. Příloha libovolná - nejlépe domácí kysané zelí.

Postup:

Kuře omyjeme, osušíme, rozporcujeme na 4 díly, prosolíme a rozložíme na plátky sádla do hlubšího pekáčku. Malinko podlijeme vodou. Takto velké kuře se bude péci asi hodinu na vyšší teplotu a pak půl až ¾ hodiny na nižší teplotu. Kukuřičné kuře nezhnědne jako klasické, ale je stále do žluta. Je chuťově odlišné , ale zdravější a lehčí. Dáme péct odkryté na 180st. Po půl hodině zkontrolujeme a velkou lžící políváme vrch masa, aby se dobře propeklo a kůžička křupala. Můžeme to několikrát zopakovat. Připravíme si 3 větší cibule a česnek, cibuli pokrájíme a připravíme si ji na pozdější dobu pod kuřátko, česneku ukrojíme vršek stroužků a taky odložíme. Přisypáváme ke kuřeti až když snížíme teplotu na 150st. I s česnekem. Dopékáme asi ¾ hodiny. Zbytek, asi 1 cibuli nakrájenou na drobno zpěníme na troše sádla do sklovita, přidáme hrst žampionů a restujeme. Vypneme a necháme ve vyšší pánvičce. Dáme si vařit vodu - na jeden hrníček kernotta 1,5 hrnku vody plus sůl. Uvaříme do měkka, asi 15 minut, necháme dojít pod pokličkou. Když máme dovařeno kernotto nasypeme na pánvičku k houbám a cibulce a ještě trochu prohřejeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme se zelím, nakládanou cibulkou, co kdo má rád. Dobrou chuť!


Přidáno:2016-03-10 zobrazeno 14904x
Hodnoťte recept:
5 | 4 | 3 | 2 | 1
Průměrné hodnocení:2.99 Hlasovalo 2238 čtenářů